بسم الله الرحمن الرحیم
«علم وتحقیق کلید قطعی پیشرفت کشور است، پیشرفت علمی کشور بدون تحقیق امکان ندارد.»
مقام معظم رهبری«مدظله العالی»
علم و دانش تنها با نوشتن ثبت میگردد و هرنوشتاری باید باری از دوش انسانها بردارد و راهی به روی انسانها بگشاید و برای غنی سازی باید پژوهش نمود. پژوهش یک فعالیت علمی است برای کشف مجهولات و مغفولات و ازآنجا که هدف از پژوهش شناخت امور پنهان و ناشناخته است و پژوهش با روشها و ابزارها و منابع خاص تحقق مییابد .چه اینکه پژوهش یک جستجوی روشمند و هدفمند است.
پژوهش مقوله ای است که قرآن و سنت و سیره عقلاء ما را به آن فراخوانده است و آن فراخوان ،امروز جشنواره علامه حلی ها را خلق میکند که از آن صدها اثر به صحنه میآید و ماندگاری را معنا میکند. و ما را وادار میکندتا ازهمه این پژوهشگران و دست اندرکاران زبان به تقدیر و تشکر بگشاییم .
همتها را بلند وگامها را استوار و در این مسیر نورانی، حرکت عظیم پژوهش و تحقیق را تداوم بخشید.و فخر خود را در آثار فاخر خود به رخ اهل تدقیق بکشانید.
بیش از سه هزار خواهر طلبه در استان البرز، اگر وارد دنیای پژوهش شوند و توانمند در تحقیق و پژوهش و تولید علم گردندیقینا آثار باارزشی از خود برای جامعه علمی کشور به ارمغان خواهند آورد و صدها مجهول، معلوم و صدها مغفول ، واضح و اجتماع از آن بهرهمند خواهند شد.
حضور و مشارکت چشمگیر خواهران در انجام فعالیتهای پژوهشی از استعداد و ظرفیت بالای آنان حکایت میکند که با هدایت و حمایت میتواند افق بسیار روشنی به روی جامعه علمی کشور و بلکه جهان بگشاید. وآیندهای روشن را رونمایی نماید. و چنین است که با افتخار میگویم و بر خود میبالم که خدمتگذار چنین استعدادهای توانمندی هستم که احساس مسئولیت میکنند و در خلق آثار فاخر تلاش می کنند.
یقینا رویکرد پژوهش محوری در نظام آموزشی یک امر مبارک و ضروری است که در حوزههای علمیه سیر نهادینه شدن خود را طی میکند.و هر روز بیش از پیش آثار و برکاتش روشن و آشکار میگردد.
فرهنگ سازی پژوهش برای گسترش روحیه پژوهشگری و توانمندسازی پژوهش و پژوهشگران از یک نظام منسجم و برنامه ریزی شده در حوزههای علمیه حکایت دارد که سیر نورانی خود را طی میکند.برگزاری نشستهای علمی، کرسیهای آزاد اندیشی ، دورههای مهارت افزایی شرکت فعال طلاب در جشنوارههای مختلف اعم از : جشنواره علامه حلی«ره» ، جشنواره بانوی کرامت، جشنواره گروهی رشد، فراخوان همایش سال،گرامی داشت هفته پژوهش ،گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی وکتابدار و برگزاری مسابقات کتابخوانی و درج ساعات پژوهشی در برنامه درسی ، جلسات منسجم شورای علمی-پژوهشی و ده ها برنامه دیگر که از اهتمام متولیان حوزوی و اجابت طلاب که از درک عمیق آنهاست حکایت میکند، پژوهش را به یک ضرورت اجتناب ناپذیر تبدیل نموده است . وهمه این کارها و همتها ما را بر آن داشت که درصد افتتاح مرکز پژوهشی در سطح استان باشیم.
امید است با اینهمه سرمایه و اندوخته به یک جنبش علمی دست پیدا کنیم و حرکت علمی و تولید علم را هرچه بیشتر به جلو ببریم و این شدنی و دست یافتنی است و ما میتوانیم. باید در یک تعامل سازنده با پژوهشکدهها و پژوهشگران گامهای بزرگی برداریم. باید با تحقیق و پژوهش اسلام را _دین را_ آموزهها و ارزشهای الهی را در همه عرصهها و در همه علوم حتی فنون نمایان سازیم و ما میتوانیم.
ان شاءالله
محمدرضا عباسی
مدیر محترم حوزه های علمیه خواهران استان البرز
آخرین نظرات